Trainingen

Een hond als maatje is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Het is een onderdeel van uw leven geworden en u wilt het beste voor uw hond. Door een ingrijpende gebeurtenis, een trauma of andere gebeurtenissen van dergelijke aard kan bij uw hond probleemgedrag opleveren. Wat is nu precies probleemgedrag? Wat u zelf als normaal gedrag ervaart, kan een ander mens als probleem gedrag zien. Dat is voor iedere eigenaar weer anders. U kunt dan denken aan blaffen tegen bezoek, overmatig aandacht vragen, trekken aan de lijn en niet met andere honden op kunnen schieten. Bent u zelf bang voor honden en/of andere dieren, dan bieden wij ook een training aan om deze angst voor dieren te overwinnen. Lees snel verder…

Training – Angst voor dieren

In onze omgeving is het wegdenken van een dier niet meer mogelijk. In het dagelijkse leven komen we in aanraking met veel verschillende dieren.  Er zijn dan ook veel mensen, waaronder kinderen en volwassenen die een angst hebben ontwikkelt voor dieren. De meest voorkomende angst is voor honden of katten. We spreken van angst als een dier wordt gezien als gevaar. Zodra het dier in zicht is wordt de angst zo groot dat een mens kan verstijven, moeilijk kan ademhalen, trillen of dat je niet meer helder kan nadenken. Meer symptomen zijn o.a.: hyperventileren, overmatige transpiratie, duizelingen, hartkloppingen of zelfs flauwvallen.

Soms gaat het om één dier waar zij bang voor zijn, maar zo zijn er ook mensen die bang zijn voor meerdere dieren.  In de training angst voor dieren krijgt iedereen persoonlijke coaching . Vooraf vindt een intakegesprek plaats, waarin wordt bepaalt hoe intens de angst is en wat het beste plan van aanpak is. De meeste mensen hebben drie sessies nodig om de angst te overwinnen.

Carl werkt al ruim 17 jaar samen met honden en mensen. Daardoor heeft hij veel ervaring opgedaan om u rustig te begeleiden tijdens dit proces. Hij wilt u graag helpen om van uw angst af te komen. Natuurlijk zal er alle tijd worden genomen voor uw persoonlijke begeleiding en zal alles met kleine stapjes worden opgebouwd.

Training – probleemgedrag hond

Wij kijken verder dan alleen naar het probleem (de uiting van het gedrag) en juist naar de oorzaak. Voor elk probleem waar u als eigenaar tegen aanloopt met uw hond, kunt u uitstekend bij Brutus terecht. Gezien de ruime ervaring die wij hebben met honden met gedragsproblemen en de nodige opleidingen hiervoor te hebben gevolgd kunnen wij u hierbij goed begeleiden.

Uw manier van omgaan met uw trouwe viervoeter heeft ontzettend veel invloed op het gedrag van uw hond, daarom krijgt u van ons tips en adviezen om dit toe te kunnen passen in de praktijk.  Wij stimuleren op een positieve manier een fijne samenwerking tussen hond en eigenaar. Hier is geen standaard trainingsprogramma voor, omdat iedere communicatie tussen hond en baas uniek is. Na dit gesprek zal de begeleiding telefonisch of per mail verder worden begeleid. Uiteraard is het mogelijk om vaker langs te komen, maar de ervaring leert dat 1 uitgebreid trainingsgesprek al voldoende is in combinatie met onze nazorg en begeleiding op afstand.

Workshop – opvoeding en gedrag pup

Workshop opvoeding en gedrag pup, coaching en advies door Carl Withaar.
Wellicht heeft u de vele nieuwsberichten over het aanschaffen van pups het afgelopen jaar wel voorbij zien komen. Zo was er landelijk veel aandacht voor de zo genaamde ‘Corona’ pups en kregen wij bij de Brutus puppydagopvang meer aanvragen dan ooit te voren. Dat bracht ons op het idee om een workshop te geven over de opvoeding en het gedrag van uw eigen pup. Carl neemt u mee in de wereld van een gedragsdeskundige. Gedrag hangt namelijk altijd samen met het ras van uw pup, maar ook van andere factoren, denk vooral ook aan uw eigen gedrag en de belangrijke socialisatie fases. Doormiddel van spel, de juiste begeleiding en door het gedrag af te lezen bij uw pup werkt u samen aan een goede band tussen baas en hond. Carl helpt u om het gedrag van uw hond te herkennen en te begrijpen. Carl kijkt samen met u naar uw gezinssituatie, leefsituatie en het karakter/gedrag van uw pup. In anderhalf uur leert u uw pup te begrijpen en de vele tips en adviezen toe te passen.  Heeft u interesse of wilt u meer informatie ontvangen? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@brutus.nu

Prijzen

Adviesgesprek*

€ 149,00 per gesprek

Vervolg consult

€ 29,00 per training

Workshop opvoeding en gedrag pup

€ 149,- per 1,5 uur durende workshop

Training angst voor dieren

Angst voor dieren € 149,00 – per sessie

*Adviesgesprek bij probleemgedrag: Kennismaking met hond en eigenaar. Observatie van gedrag en plan van aanpak maken. Begeleiding van zowel eigenaar als hond. Inclusief nazorg van drie maanden.

Als u meer wilt weten over de verschillende trainingen die Brutus geeft, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. Mocht u interesse hebben, dan kunt u bij ons een afspraak maken.

Afspraak maken of een kijkje komen nemen?

Neem vrijblijvend contact met ons op, u kunt ons bellen of een mail sturen

Aangesloten bij een opleidingsbedrijf, erkend door Aeqor.

KVK: 
05074117

IBAN nr:
NL13 RABO 0336591276

Btw nr:
NL105190779B01

Adres:
Nieuwleusenerdijk 37

Telefoon nr:
06-54661665