Tropische temperaturen

Het tropenrooster is sinds deze week weer van start gegaan, want de tropische temperaturen in Nederland zijn voelbaar. Heerlijk voor de meeste mensen, maar niet voor de meeste dieren.

Wij hanteren dan ook tijdens de Brutus hondenuitlaatservice bij temperaturen hoger dan 25 graden een tropenrooster. Dit houdt in dat we eerder gaan wandelen en dus ook eerder uw hond(en) komen halen.

De wandelingen zullen korter zijn en we zullen uw hond(en) van voldoende water voorzien, daarnaast wandelen we niet op ons losloopterrein, maar bij u in de buurt met kleine groepjes van 3 of 4 honden op een plek waar voldoende schaduw is. LET OP!! Kortsnuitigen, zoals een Franse Buldog, Boxer of mopshonden kunnen alleen mee om in de ochtend te wandelen en niet in de middag. Dit geldt ook voor kruisingen die een korte snuit hebben.

Temperaturen in de auto en het asfalt

De meeste hondeneigenaren weten dat ze met warme dagen extra moeten opletten hoe hun hond met de warmte omgaat. Honden, maar vooral kortsnuitige honden kunnen ernstige ademhalingsproblemen krijgen. Honden in een snikhete auto achterlaten is zelfs dodelijk, zoals veel mensen weten. Maar we willen u toch nogmaals attenderen dat de temperaturen in een auto, zelfs met het raampje open, kunnen oplopen tot dodelijke temperaturen. Asfalt kan daarnaast ook gevaarlijk snel tot extreme temperaturen leiden. Hieronder kunt u zien hoe extreem snel de temperatuur kan oplopen.